دسته‌بندی نشده

انواع و کاربرد های کابلشو | آموزش نصب کابلشو

کاربردهای کابلشو
  • آیا تا به حال نام کابلشو را شنیده‌اید؟ شاید برای خیلی از مردم کابلشو و کاربردی که این قطعه در صنعت برق دارد ناشناخته باشد. از این قطعه معمولا برای اتصال به کابل برق، کلید فیوز یا کلید اتوماتیک استفاده می‌کنند، کابلشوها ظاهری لوله‌ای مانند دارند و از جنس فلز مس هستند. برای اینکه از اکسید شدن و سولفات شدن آن‌ها جلوگیری کنند آن‌ها را آبکاری می‌کنند.
    در این مقاله قصد داریم تا به طور مختصر به معرفی کابلشو و کاربرد آن بپردازیم. پس اگر می‌خواهید بدانید که این قطعه چه مدل‌هایی دارد و از آن در چه جاهایی می‌توانید استفاده کنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

    کابلشو چیست؟

    کابلشو با نام‌های دیگری چون سرسیم و وایرشو هم شناخته می‌شود و یکی از پرکاربردترین اجزا در صنعت برق است. کابلشو در واقع یک قطعه فلزی است که موجب اتصال ایمن بین دو کابل می‌شود و می‌توان دو کابل را به راحتی به یکدیگر متصل کرد. در صنعت برق تجهیزات و قطعات به سه دسته تجهیزات الکتریکی، تجهیزات غیرالکتریکی و سیم‌ها و کابل‌ها و ترمینال تقسیم می‌شوند. کابلشو قطعه‌ای است که علاوه بر اینکه موجب اتصال دو کابل به یکدیگر می‌شود، جریان الکتریکی بین هادی کابل و تجهیزات الکتریکی را برقرار می‌کند. معمولا زمانی که نوع هادی جریان الکتریکی تغییر می‌کند از کابلشو استفاده می‌شود.

    اتصال کابلشو باید دقیق و به درستی انجام شود زیرا در صورت عدم اتصال درست، مقاومت هادی افزایش می‌یابد و به دنبال آن گرمای بیشتری توسط هادی شارش جریان الکتریکی تولید می‌شود. در نهایت مسیر انتقال جریان الکتریکی دچار اختلال خواهد شد. کابل‌شو با ایجاد یک اتصال امن و ایمن به تداوم جریان الکتریکی کمک می‌کند و ریسک ناشی از خطرات آتش‌سوزی را کاهش می‌دهد.

    کابلشو برای ثابت نگه‌داشتن سیم‌ها در کنار یکدیگر ساخته شده‌ است، زمانی که امکان اتصال مستقیم وجود ندارد از کابلشو استفاده می‌کنند.

    انواع کابلشو

    کابلشوها با توجه به نوع متریال، نوع نصب و سایز آن‌ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    کابلشو مسی

    این نوع کابلشو از یک لوله مسی با خلوص 99.5 درصد ساخته شده است که از آن برای اتصال سیم و کابل‌های مسی استفاده می‌کنند.

    کابلشو

     

    کابلشو آلومینیوم

    کابلشو آلومینیومی مخصوص سیم‌های آلومینیومی است و در برابر زنگ زدگی و هر شرایط آب و هوایی مقاومت بالایی دارد. کابلشوهای آلومینیوم دارای انواع مختلفی چون کابلشو آلومینیومی استاندارد، دو سوراخه، چهار سوراخه، زاویه دار و پیچی هستند.

    کابلشو بی متال

    از این نوع پرکاربرد کابلشو در شرایط خاص استفاده می‌کنند، زمانی که جنس هادی و محل اتصالات با یکدیگر تفاوت داشته باشد باید از کابلشو بی‌متال استفاده شود. استفاده از کابلشو بی متال در به حداقل رساندن عمل اکسیداسیون بسیار تاثیرگذار است.

    کابلشو پرسی

    از کابلشوهای پرسی بیش از سایر مدل‌ها استفاده می‌کنند، کابلشوهای پرسی نصب بسیار محکم و با دوامی دارند و بیشتر برای اتصال سیم افشان از آن استفاده می‌کنند. در این مدل کابل درون کابلشو قرار می‌گیرد و پرس می‌شود.

    کابلشو لحیمی

    این نوع کابلشو همانطور که از نامش پیداست لحیمی بوده و سرسیم و سرکابل باید روی یکدیگر لحیم شوند تا بتوانند ثابت باشند. در زمان لحیم کردن کابلشو توجه داشته باشید که این کار را تمیز انجام دهید و از سیم‌های لحیم مخصوص برای انجام این کار استفاده کنید. در این مدل کابل به جای قرار گرفتن درون کابلشو باید روی کابلشو لحیم شوند.

    کابلشو پیچی

    کابلشوهای پیچی دارای سرسیم‌های خاصی هستند که توسط دو پیچ به سیم متصل می‌شوند. کابلشو پیچی برای اتصال به هیچگونه سیمی نیاز ندارد و با گشتاور مناسب پیچ‌ها برش خورده‌اند.

    کابلشوهای سایز 6 تا 500

    روی کابلشو علائمی حک شده که برخی از آن‌ها نشان دهنده سایز کابلشو هستند. در حال حاضر کابلشوها در سایزهای مختلفی از 6 تا 500 تولید می‌شوند و هر یک از آن‌ها با توجه به ویژگی‌هایشان در بخش‌های مختلفی کاربرد دارند.

    کابلشو چه کاربردی دارد؟

    کابلشوها با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند در ایجاد یک اتصال ایمن بسیار تاثیرگذارند. کابلشو وظیفه هدایت کردن جریان الکتریکی و انتقال انرژی بین بخش‌های مختلف را به عهده دارد. کاربرد کابلشو بیشتر در بخش انتقال انرژی بین دو نقطه است که میزان و شدت این انتقال به سطح مقطع کابلشو بستگی دارد.

    کابلشو

     

    روش نصب کابلشو

    نصب کابلشو دارای مراحل مختلفی است که باید تمام این مراحل به درستی و گام به گام انجام شود:

    1. ابتدا به اندازه طول کابلشو باید عایق آن را جدا کنید و برای انجام این کار از ابزارهای مختلفی چون چاقو یا کابل‌بر استفاده می‌کنند.
    2. سپس هادی کابل را داخل کابلشو قرار می‌دهیم.
    3. در این مرحله باید با دستگاه پرس، کابلشو را پرس کنید. اگر کابلشو از نوع پیچی بود باید این کار را تا جایی انجام دهید که پیچ‌ها هرز شوند.
    4. در مرحله آخر با استفاده از یک وارنیش مناسب روی عایق کابل و ساقه کابلشو را می‌پوشانیم. سطح مقطع وارنیش باید با سطح مقطع کابلشو یکی باشد.

    نکاتی که در حین کار با کابلشو باید به آن توجه داشته باشید

    • در زمان نصب کابلشو باید کابل را به کمک یک گیره ثابت نگه‌دارید.
    • استفاده از دستکش مخصوص کار در زمان نصب کابلشو الزامی است.
    • اگر می‌خواهید نصب کابل را با زاویه 90 درجه انجام دهید باید از کابلشوهای زاویه‌دار استفاده کنید.
    • در زمان پرس کابلشو باید سطح تخت کابلشو با شینه در یک راستا باشند.
    • پرس کاری باید بعد از سطح خمیده کابلشو انجام شود.
    • قبل از پرس باید سطح کار را کاملا تمیز کنید.
    • شعله‌ای که با آن وارنیش را حرارت می‌دهید باید از بالا زرد و از پایین آبی باشد.

     

    کابلشو، پرکاربردترین اجزا در صنعت برق

    در این مقاله به طور مفصل کابلشو، انواع کابلشو و کاربردهای آن را مورد بررسی قرار دادیم. اکنون محال ممکن است که درب تابلو برقی را باز کنید و در قسمت بالا و پایین آن کابلشو را نبینید. برای اینکه نتیجه کار رضایت بخش باشد باید از کابلشوهای با کیفیت بالا استفاده کنید. برای خرید کابلشو با کیفیت و مقرون به صرفه می‌توانید به فروشگاه الفبای برق مراجعه کنید، الفبای برق یکی از مجهزترین و بهترین فروشگاه‌های عرضه کننده محصولات الکتریکی و سایر تجهیزات نوری است. محصولات الفبای برق از کیفیت بالایی برخوردارند و قیمت مقرون به صرفه‌ای دارند. برای مشاهده تمام محصولات می‌توانید به وب‌سایت مجموعه مراجعه کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *