عیب یابی و تعمیر

دلایل داغ شدن کابل جوشکاری چیست؟

دلایل داغ شدن کابل جوشکاری چیست؟

یکی از حرفه‌هایی که در بخش‌های مختلف صنعتی، ساختمان، راه‌سازی و غیره کاربرد بسیاری دارد جوشکاری است. جوشکاری با وسایل و ابزاری انجام می‌شود که وجود آن‌ها برای تکمیل پروژه لاازم و ضروری است، در میان این ابزار کابل جوشکاری یکی از مهم‌ترین وسایل است که وظیفه عبور جریان الکتریکی را به عهده دارد. در جوشکاری برای اتصال دو فلز به یکدیگر و خا‌ل‌جوش باید این دو فلز مذاب را آب کنید که این کار از طریق گرمای جریان الکتریسیته‌ای که در کابل وجود دارد امکان‌پذیر است. بدین ترتیب می‌توان با اتصال یک کابل به انبر جوشکاری و یک کابل اتصال از گرمای الکتریسیته استفاده کرد. 

جوشکاری چندان کار ساده‌ای نیست و نیاز به مهارت دارد، در این کار شما با چالش‌ها و مشکلات مختلفی روبه‌رو خواهید شد که یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین آن‌ها داغ شدن کابل جوش است. ما قصد داریم در این مقاله به بررسی دلایل داغ شدن کابل جوشکاری بپردازیم.    

رایج‌ترین دلایل داغ شدن کابل جوشکاری

عوامل بسیار متعددی وجود دارد که موجب داغ شدن کابل جوشکاری می‌شوند. پس باید مشکل را بیابید و از خراب شدن و آسیب دیدن دستگاه جلوگیری کنید. این عوامل عبارتنداز:

عوامل خارجی:

از عوامل خارجی که یکی از دلایل داغ شدن کابل جوش هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • تماس با سطوح داغ: داغ شدن کابل جوشکاری موجب تخریب عایق و آسیب دیدن آن می‌شود، زمانی که عایق کابل آسیب ببیند شروع به داغ شدن می‌کند و در صورتی که به آن بی‌توجه باشید موجب اتصالی و آسیب شدید به دستگاه می‌شود. 
  • تماس با مواد شیمیایی: برخی مواد شیمیایی در صورتی که در تماس با کابل جوش قرار بگیرند موجب واکنش‌های مختلفی می‌شوند که داغ شدن بیش از حد کابل جوش یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. افزایش حرارت کابل موجب افزایش دما و آسیب به دستگاه خواهد شد. 
  • عدم اتصال انبر جوش: یک سر کابل به انبر مسی متصل می‌شود، برای اتصال ایمن باید قسمت مسی و رسانای کابل کامل زیر انبر باشد تا اتصال برقرار شود. عدم اتصال درست نه تنها موجب داغ شدن کابل جوشکاری می‌شود بلکه به دستگاه هم آسیب می‌رساند.  
  • قفل نشدن نری و مادگی کابل جوش روی دستگاه: کابل جوش باید روی دستگاه به طور کامل قفل شود در غیراینصورت انرژی از خروجی دستگاه خارج می‌شود و موجب داغ شدن کابل جوش خواهد شد. قفل نشدن نری و مادگی دستگاه موجب کاهش دمای کابل جوش و آسیب دیدگی آن می‌شود. بهتر است قبل از روشن کردن دستگاه از این موضوع اطمینان حاصل کنید. 

عوامل داخلی:

اگر به دنبال دلایل داغ شدن کابل جوش هستید نباید عوامل داخلی را فراموش کنید. 

  • جریان بالا: اتصال دستگاه جوش به جریان ورودی با قدرت بالا و بیشتر از ظرفیت دستگاه می‌تواند بسیار مخرب و آسیب زننده باشد. بهتر است از یک جریان ورودی مناسب و استاندارد برای دستگاه جوش استفاده کنید تا از داغ شدن بیش از حد کابل جوش جلوگیری شود. 
  • وجود مشکل در کابل آرت: اگر اتصال به زمین به درستی انجام نشود و اتصالی ناقص باشد، مقاومت الکتریکی زیادی وارد مدار می‌شود و همین موضوع موجب داغ شدن بیش از حد کابل جوش خواهد شد. بهتر است برای بررسی این موضوع به دنبال گیره‌های کابل آرت باشید تا به درستی سر جای خود قرار گرفته باشند. 
  • استاندارد نبودن فلز درون کابل: یکی دیگر از دلایل داغ شدن کابل جوشکاری، مناسب نبودن و غیراستاندارد بودن فلز درون کابل است. این فلز باید صد در صد از مس ساخته شده باشد اما به دلیل هزینه بالایی که دارد سازندگان ترجیح می‌دهند فلز درون کابل را از ترکیب مس و آلومینیوم بسازند. این کار شاید هزینه تولید را کاهش دهد اما موجب مقاومت درون کابل جوشکاری خواهد شد. 

کابل جوشکاری

شرایط کاری نامناسب:

شرایط غیراستاندارد و نامناسب کاری هم می‌تواند دلیلی بر داغ شدن کابل جوشکاری باشد. 

  • استفاده از جریان بیش از حد: گاهی اوقات کار عقب مانده و برای تسریع در روند جوشکاری از جریان بیش از حد و غیراستاندارد استفاده می‌کنند. جریان بیش از حد می‌تواند به دستگاه آسیب بزند و موجب داغ شدن بیش از حد کابل شود. 
  • مدت زمان استفاده طولانی: کابل‌های جوش طول عمر مشخصی دارند و اگر بیش از آن از کابل استفاده کنید ممکن است عملکرد درستی نداشته باشد و بازدهی آن‌ها کاهش پیدا کنند. کهنگی و قدیمی بودن کابل یکی از دلایل داغ شدن کابل جوش به شمار می‌رود.
  • یکنواخت نبودن اندازه کابل: گاهی اوقات ممکن است در پروژه‌ای نیاز به کابل بلندی داشته باشید و از کابل‌های کوتاه‌تر برای افزایش طول آن استفاده کنید. این کار نه تنها موجب گرم شدن کابل جوش می‌شود بلکه موجب اتلاف انرژی خواهد شد. به همین دلیل بهتر است از یک کابل یکنواخت و سالم استفاده کنید. 

نقص‌های ساختاری:

برخی مواقع دلیل گرم شدن کابل جوشکاری در ظاهر و ساختار آن است.

  • نقص در روکش کابل: تکه تکه شدن کابل جوش و نقص در روکش آن یکی از دلایل داغ شدن کابل جوش است. این کار حرارت و نیروی زیادی تولید می‌شود و در نهایت منجر به داغ شدن کابل جوش خواهند شد. 
  • نقص در عایق کابل: عایق کابل یکی از موارد مهمی است که در زمان روشن بودن دستگاه باید به آن توجه داشته باشید، نقص در عایق کابل جوشکاری موجب اتصالی، برق گرفتگی و سوختگی دستگاه می‌شود. یک کابل استاندارد باید عایق سالم و بدون خوردگی و پوسیدگی داشته باشد. 
  • طول نامناسب کابل جوش: کوتاهی و بلندی غیراستاندارد و بیش از اندازه می‌تواند یکی از دلایل داغ شدن کابل جوشکاری باشد. این عامل با افت جریان خروجی و افزایش آمپر مقاومت دستگاه را بالا می‌برد و بدین ترتیب حرارت درون سیم افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل باید طول کابل جوشکاری را با توجه به بزرگی و وسعت پروژه انتخاب کنید. 

عوامل خطر و معایب داغ شدن کابل جوشکاری

یکی از مهم‌ترین ابزاری که در جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرند کابل‌های جوشکاری هستند، این کابل‌ها مانند شریان‌های حیاتی وظیفه انتقال انرژی را به عهده دارند به همین دلیل باید از کیفیت مناسب و قدرت خوبی برخوردار باشند. متاسفانه امروزه نمونه‌های تقلبی و بی‌کیفیت این محصول در بازار داخلی دیده می‌شود، در زمان خرید از اصل بودن کالا مطمئن شوید.
کابل جوشکاری در صورتی که داغ شود هم می‌تواند به دستگاه جوشکاری آسیب جدی برساند هم ممکن است در اثر داغ شدن موجب آتش‌سوزی و حوادث ناگواری شود. 

بیشتر بخوانید:
بهترین برند سیم و کابل در ایران

خرید بهترین کابل جوشکاری

خرید بهترین کابل جوشکاری

در این مقاله سعی کردیم به دلایل داغ شدن کابل جوشکاری اشاره کنیم، با شناخت این دلایل قطعا می‌توانید از داغ شدن کابل و آسیب به دستگاه جلوگیری کنید. برای خرید یک کابل جوش با کیفیت باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. یک کابل با کیفیت نباید در اثر قرار گرفتن در برابر عوامل خارجی یا محیط‌های مختلف دچار ترک خوردگی و پوسیدگی شود، کابل استاندارد باید دارای لوگوی شرکت تولید کننده باشد. یک کابل استاندارد از مس ساخته شده تا رسانای کامل و بی عیب و نقصی باشد.
با شناخت دلایل اصلی داغ شدن کابل جوشکاری و نکات مهم در زمان خرید قطعا می‌توانید یک کابل جوش مناسب و با کیفیت را خریداری کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید